مرگ آقای ابراهیم رئیسی در میانه دوره ریاستجمهوریاش، منجر به آغاز روند برگزاری انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری در ایران شده است.
مرگ آقای ابراهیم رئیسی در میانه دوره ریاستجمهوریاش، منجر به آغاز روند برگزاری انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری در ایران شده است.
آغاز روند برگزاری انتخابات زودهنگام ریاستجمهوری
طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی، پس از اینکه معاون اول رئیسجمهور، اختیارات و مسئولیتهای ابراهیم رئیسی را بر عهده گرفت، شورایی متشکل از رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه و معاون اول رئیسجمهور موظف است ترتیبی دهد که حداکثر ظرف مدت پنجاه روز رئیسجمهور جدید انتخاب شود.
هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، نیز در روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت بر اجرای این قانون تأکید کرد و گفت: «هیچ خللی بهدلیل کمبود قانون وجود ندارد و فرایند طبق قانون طی خواهد شد.»
انتخابات ریاست جمهوری در چه تاریخی برگزار میشود؟
سران قوای مقننه و قضائیه ایران و کفیل ریاستجمهوری، در جلسهای درباره زمانبندی فرایند چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، شامل زمان تشکیل هیئتهای اجرایی، ثبت نام نامزدها، تبلیغات و روند برگزاری به جمعبندی رسیدند و با توافق شورای نگهبان، روز هشتم تیرماه را به عنوان تاریخ قطعی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، این نشست عصر دوشنبه ۳۱ اردیبهشت با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور، غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای، و همچنین معاون حقوقی رئیسجمهور، قائممقام شورای نگهبان و معاون سیاسی وزیر کشور در محل ساختمان دولت برگزار شد.
در این جلسه همچنین مقرر شد که ثبتنام نامزدها در روزهای دهم تا چهاردهم خرداد انجام شود و زمان تبلیغات انتخاباتی نیز از روز ۲۳ خرداد تا صبح هفتم تیرماه اعلام شد.