در پی انفجار یک خودروی بمبگذاری شده در جادهای اصلی در حومه شهر منبج واقع در شمال سوریه، ۱۵ نفر جان خود را از دست دادند. این انفجار که در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۲ رخ داد، موجب کشته شدن ۱۴ زن و یک مرد شد. بیشتر قربانیان این حادثه کارگران بخش کشاورزی بودند. این حادثه دومین انفجار مرگبار در منبج طی سه روز اخیر به شمار میآید.
جزئیات حادثه و تأثیر آن بر منطقه
انفجار در یکی از جادههای اصلی حومه شهر منبج واقع در شمال سوریه رخ داد. در این حادثه، ۱۵ نفر کشته شدند که شامل ۱۴ زن و یک مرد میشود. بر اساس گزارشهای اولیه، بیشتر قربانیان از کارگران کشاورزی بودند که در حال انتقال محصولاتی مانند خرما و سبزیجات به بازار بودند. همچنین، در این حادثه ۱۵ زن دیگر نیز زخمی شدند که برخی از آنها وضعیت بحرانی دارند. این انفجار بهدنبال قرار گرفتن یک خودرو بمبگذاری شده در مسیر کاروان کشاورزان، منجر به وقوع فاجعهای انسانی شد. دفاع مدنی سوریه اعلام کرده که تیمهای امدادی فوراً به محل حادثه اعزام شدهاند تا به مجروحان کمک کنند و از هرگونه خطرات دیگر جلوگیری نمایند.
انفجار دوم در منبج در سه روز گذشته
این انفجار دومین حمله مرگبار در شهر منبج طی تنها سه روز اخیر به شمار میرود. پیش از این، در تاریخ ۱۳ بهمن، یک خودروی بمبگذاری شده دیگر در این منطقه منفجر شد که موجب کشته شدن ۴ نفر و زخمی شدن ۹ نفر دیگر، از جمله تعدادی غیرنظامی و کودکان شد. کارشناسان معتقدند که این حملات به شدت امنیت و ثبات در این منطقه را تحت تاثیر قرار داده و زندگی روزمره مردم را مختل کرده است. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجارها را بر عهده نگرفته است، اما احتمال میرود که این حملات ناشی از درگیریهای شدید میان گروههای مسلح مختلف در منطقه باشد.
وضعیت امنیتی شمال سوریه و درگیریها
شمال سوریه بهویژه در مناطقی مانند منبج و اطراف آن همچنان به یکی از نقاط بحرانی در این کشور تبدیل شده است. درگیریها بین نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) که از گروههای مختلف قومی مانند کردها، عربها و ترکمنها تشکیل شدهاند، و گروههای مسلح طرفدار ترکیه شدت گرفته است. قسد، که تحت رهبری نیروهای کرد یگانهای مدافع خلق (یپگ) قرار دارد، با حمایت ایالات متحده آمریکا در حال مقابله با نیروهای حامی ترکیه است. ترکیه اعضای کرد قسد را به وابستگی به حزب کارگران کردستان (پکک) متهم کرده و از آنها خواسته که از سوریه عقبنشینی کنند. این درگیریها علاوه بر تلفات انسانی، باعث ایجاد بیثباتی در این مناطق و افزایش ترس و ناامنی در میان مردم شده است.