مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، در دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، بر اهمیت تقویت روابط استراتژیک میان دو کشور تاکید کرد. وی با ابراز خرسندی از دیدار با همتای روس خود، به نقش کلیدی این روابط در توسعه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی اشاره کرد. پزشکیان گفت: «ارتباطات ما با روسیه صمیمانه، استراتژیک و مبتنی بر منافع متقابل است. هر دو کشور ظرفیتهای گستردهای برای همکاری دارند که باید از آنها استفاده بهینه کنیم.»
تسریع در امضای سند راهبردی مشارکت ایران و روسیه
پزشکیان در ادامه به سند راهبردی مشارکت ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: «این سند میتواند چارچوبی پایدار برای همکاریهای گسترده میان دو کشور در زمینههای مختلف اقتصادی، سیاسی و نظامی فراهم کند.» وی همچنین ابراز امیدواری کرد که در جریان اجلاس بریکس که در آینده نزدیک در روسیه برگزار میشود، این سند به طور رسمی امضا و نهایی شود. رئیسجمهور ایران تاکید کرد که امضای این سند یک گام مهم برای تسریع روند همکاریها خواهد بود.
وضعیت بحرانی منطقه و نقش رژیم صهیونیستی
پزشکیان با اشاره به اوضاع ناآرام منطقه خاورمیانه، بر نقش رژیم صهیونیستی در افزایش تنشها تاکید کرد و گفت: «رژیم صهیونیستی نه تنها هیچ چارچوب حقوقی و انسانی بینالمللی را رعایت نمیکند، بلکه با اقدامات خود به بیثباتی منطقه دامن میزند.» وی همچنین افزود: «کشورهای غربی، بهویژه آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، تمایلی به حفظ ثبات و آرامش در منطقه ندارند و تلاش میکنند ارتباطات کشورهای منطقه را دچار اختلال کنند.»
پوتین: روابط ایران و روسیه برای ما اولویت بالایی دارد
در این دیدار، ولادیمیر پوتین نیز با استقبال از همکاریهای دوجانبه میان ایران و روسیه گفت: «روابط ما با ایران برای روسیه بسیار مهم و راهبردی است. ما در سطح بینالمللی و منطقهای به همکاریهای خود ادامه خواهیم داد و امیدواریم این همکاریها همچنان در حال گسترش باشد.» پوتین همچنین از رئیسجمهور ایران دعوت کرد تا در اجلاس بریکس شرکت کند و تاکید کرد که این اجلاس فرصت مناسبی برای تقویت همکاریها و گفتگوهای سازنده میان دو کشور خواهد بود.
تقویت همکاریهای تجاری و نظامی
رئیسجمهور روسیه همچنین با اشاره به افزایش حجم تجارت میان دو کشور، ابراز رضایت کرد و گفت: «ما در زمینههای مختلف تجاری و نظامی با ایران همکاریهای خوبی داریم و این روابط روز به روز در حال توسعه است. همچنین همکاریهای ما در زمینههای انرژی و زیرساختی میتواند نمونهای موفق از همکاریهای مشترک میان دو کشور باشد.»