پژوهشگران دانشگاه ایلینوی شیکاگو موفق به توسعه نوع جدیدی از آنتیبیوتیکها شدند؛پژوهشگرانی در دانشگاه ایلینوی شیکاگو موفق به توسعه نوع جدیدی از آنتیبیوتیکها شدهاند که به شدت میتواند مقاومت باکتریها در برابر داروها را کاهش دهد. این آنتیبیوتیک جدید از ترکیب دو دسته مختلف با عملکردهای باکتریکشی استفاده میکند و توانایی باکتریها برای مقاومت در برابر درمانها را به شدت کاهش میدهد، امیدهای تازهای برای مبارزه با بیماریهای ناشی از باکتریهای مقاوم به دارو ایجاد کرده است.
پژوهشگران دانشگاه ایلینوی شیکاگو موفق به توسعه نوع جدیدی از آنتیبیوتیکها شدند
این تحقیق که در مجله علمی «نیچر کمیکال بیولوژی» منتشر شده، به عنوان یک پیشرفت بزرگ در جنگ دیرینهٔ علم پزشکی علیه مقاومت آنتیبیوتیکی مطرح شده است. دهههاست که از آنتیبیوتیکها برای درمان بیماریهای باکتریایی استفاده میشود، اما باکتریها نیز توانایی خود را برای بیاثر کردن این داروها به طور مداوم افزایش دادهاند و این امر موجب نگرانیهای جدی در جامعه پزشکی شده است.
دکتر الکساندر منکین، استاد علوم دارویی در دانشگاه ایلینوی شیکاگو و یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه، اظهار دارد که این آنتیبیوتیک جدید با هدف قرار دادن همزمان دو جزء مختلف در ساختار باکتریها، توانایی آنها را برای مقاومت در برابر آنتیبیوتیک به شدت کاهش میدهد. به گفته او، این آنتیبیوتیک با یک غلظت، دو هدف را در باکتری مورد حمله قرار میدهد و به این ترتیب، فرصتی برای باکتریها فراهم نمیشود که از طریق جهشهای تصادفی مقاومت ایجاد کنند.
دو سازوکار مهم در سلولهای باکتریایی
پژوهشگران در این تحقیقات، دو سازوکار مهم در سلولهای باکتریایی، یعنی سنتز پروتئین و سنتز دیانای را هدف قرار دادهاند. آنها با ترکیب آنتیبیوتیکهای ماکرولید که بر سنتز پروتئین اثر میگذارد با آنتیبیوتیکهای کینولون که مانع از سنتز دیانای میشوند، توانستهاند مانع از رشد و تکثیر باکتریها شوند.
دکتر یوری پولیکانوف، استادیار علوم زیستی و دیگر نویسنده همکار این مطالعه، میگوید که با ضربه زدن به دو هدف بهطور همزمان، تقریباً هر گونه دفاع ژنتیکی از سوی باکتریها از بین میرود و این امر موجب میشود مقاومت تا ۱۰۰ میلیون بار دشوارتر شود.