شش کاندیدای تأییدشده برای رقابتهای ریاستجمهوری؛ بر اساس تصمیم شورای نگهبان و اعلام وزارت کشور ایران، مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، امیرحسین قاضیزاده هاشمی و مسعود پزشکیان به عنوان نامزدهای احراز صلاحیت شده برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ معرفی شدهاند.
شش کاندیدای تأییدشده برای رقابتهای ریاستجمهوری
این در حالی است که علی لاریجانی، وحید حقانیان، محمود احمدینژاد، مهرداد بذرپاش، صولت مرتضوی، اسحاق جهانگیری، عباس آخوندی، محمد شریعتمداری و عبدالناصر همتی از جمله افرادی هستند که صلاحیت آنها تأیید نشده است.
ساعتی بعد، عباس آخوندی با انتشار نامهای خطاب به شورای نگهبان، رد صلاحیت خود را «ظلم و جفا» به خود و احزابی دانست که او را به عنوان کاندیدای مورد نظر معرفی کرده بودند و خواستار توضیح دلایل این شورا شد.
همچنین تمامی اعضای کابینه ابراهیم رئیسی که ثبتنام کرده بودند، از جمله محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد، مهرداد بذرپاش، وزیر مسکن و شهرسازی، و صولت مرتضوی، وزیر کار و تعاون، رد صلاحیت شدند. داوود منظور، معاون رئیسی و رئیس سازمان برنامه و بودجه، نیز پیشتر انصراف داده بود.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد دولت ابراهیم رئیسی، که نامه حمایتی برخی اعضای این دولت به شورای نگهبان درباره او خبرساز شده بود، در نهایت رد صلاحیت شد. او با انتشار بیانیهای، ثبتنام خود در انتخابات را «تکلیف شرعی» خواند و گفت که به نظر اعضای شورای نگهبان «احترام» میگذارد.
ساعتی پیش از اعلام رسمی کاندیداهای تأیید شده، سخنگوی شورای نگهبان روز یکشنبه ۲۰ خرداد اعلام کرد که بررسی صلاحیتها در شورا به پایان رسیده و اسامی نیز به وزارت کشور ارسال شده است.
لاریجانی و احمدینژاد رد صلاحیت شدند
صلاحیت اسحاق جهانگیری، عباس آخوندی و مسعود پزشکیان در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ نیز توسط شورای نگهبان رد شده بود.
شورای نگهبان در آن سال صلاحیت علی لاریجانی را نیز رد کرد و او امکان شرکت در انتخابات را پیدا نکرد.
محمود احمدینژاد، از رؤسای جمهور پیشین ایران که اکنون در انتخابات پیش رو رد صلاحیت شده، اعلام کرده بود که «مهمترین انگیزهاش» از نامزدی در انتخابات «تمرکز بر حل مشکلات اقتصادی» از راه «تعامل سازنده با جهان» است.