بحران تب دنگی در اصفهان؛ به گزارش سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تعداد مبتلایان به تب دنگی در کشور به ۱۲۲ نفر رسیده است. از این تعداد، سه نفر در استان اصفهان شناسایی شدهاند که همگی به خارج از کشور یا استانهای جنوبی سفر کرده بودند و بومی منطقه اصفهان نیستند. وی همچنین افزود که طی یکی دو هفته اخیر آمار جدیدی از ابتلا به تب دنگی در استان اصفهان اعلام نشده است.
آمار کل کشور
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در روز سهشنبه دوازدهم تیرماه اعلام کرد که از اردیبهشت امسال تاکنون ۱۳۸ مورد ابتلا به تب دنگی شناسایی شده است. وی افزود که بیشتر این موارد از کشورهای امارات، پاکستان، عراق و دیگر کشورها وارد شدهاند و تنها هفت مورد ابتلا در داخل کشور گزارش شده است.
مسئولیتها و همکاریها
این مقام وزارت بهداشت تاکید کرد که تنها ۲۰ درصد از اقدامات مبارزه با پشه آئدس بر عهده وزارت بهداشت است و ۸۰ درصد دیگر نیاز به همکاری سایر سازمانها دارد. این سازمانها شامل استانداران، پدافند غیرعامل، گمرک، وزارت کشور، مرزداران و غیره میباشند. او همچنین اشاره کرد که در پاکستان، بهویژه شهر پنجور، طی چند سال اخیر بیماری تب دنگی شیوع داشته و این شهر کمتر از ۲۰۰ کیلومتر با مرز ایران فاصله دارد. زوار اربعین نیز از این مسیر عبور میکنند، که میتواند خطر انتقال بیماری را افزایش دهد.
آشنایی با تب دنگی
تب دنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش پشهای به نام پشه آئدس به انسان منتقل میشود. این پشه، که به ببر آسیایی مشهور است، در مناطق استوایی جهان بهویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی یافت میشود. پشه آئدس در آبهای راکد و مکانهای مرطوب رشد میکند. تب دنگی واگیردار است و میتواند از طریق انتقال خون و یا اهدای عضو فرد مبتلا نیز منتقل شود.
علائم و پیشگیری
علائم تب دنگی شامل تب شدید، دردهای عضلانی و مفصلی، سردرد، درد پشت چشمها و گاهی خونریزیهای زیرجلدی میباشد. این بیماری به علت دردهای شدید عضلانی و مفصلی به تب استخوانشکن نیز معروف است. برای پیشگیری از ابتلا به تب دنگی، توصیه میشود که افراد از تجمع آبهای راکد در محیطهای زندگی خود جلوگیری کنند و از مواد دافع حشرات استفاده نمایند. همچنین، استفاده از لباسهای پوشیده و توریهای حشرهگیر در مناطقی که این پشهها وجود دارند، بسیار موثر است.
اقدامات دولت و مردم
برای مبارزه با شیوع تب دنگی، دولت نیازمند همکاری همهجانبه مردم و سازمانها است. اطلاعرسانی مناسب، اقدامات بهداشتی و محیطزیستی، و هماهنگی بین سازمانهای مختلف میتواند به کنترل و پیشگیری از گسترش این بیماری کمک کند. افزایش آگاهی عمومی و رعایت توصیههای بهداشتی نیز نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به تب دنگی دارد.