محمد جواد ظریف، یکی از حامیان اصلی محمود پزشکیان، رئیسجمهور ایران و معاون راهبردی او، از سمت خود استعفا داده است.
آیا جواد ظریف استعفا داد؟
ظریف که به عنوان رئیس «شورای راهبری» منصوب شده بود، مسئولیت بررسی و انتخاب اعضای کابینه جدید را بر عهده داشت. اما به نظر میرسد نارضایتی از پذیرش محدود پیشنهادات او توسط رئیسجمهور، باعث شده تا ظریف از سمت خود کنارهگیری کند.
پس از انتخاب محمود پزشکیان به عنوان رئیسجمهور، ظریف به ریاست شورای راهبری منصوب شد تا فهرست اعضای کابینه را از میان متقاضیان بررسی و تنظیم کند. این شورا طی چهار هفته، پیشینه بیش از هزار نامزد عضویت در کابینه را بررسی کرد و در نهایت فهرستی را به رئیسجمهور ارائه داد. اما به گفته ظریف، از ۱۹ نفری که پزشکیان برای دریافت رای اعتماد به مجلس معرفی کرد، تنها ۱۰ نفر از افراد پیشنهادی شورا بودند.
ظریف در یادداشتی که در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی اکس منتشر کرد، نوشت: «از نوزده وزیری که امروز معرفی شدند، سه نفر نامزد نخست، ۶ نفر نامزد دوم یا سوم و یک نفر نامزد پنجم کمیتهها یا شورای راهبری بودند.»
او در ادامه اظهار داشت: «از نتیجه کار خود رضایت ندارم و از اینکه نتوانستم به شکل شایستهای نظر کارشناسی کمیتهها و حضور بانوان، جوانان و اقوام را همانطور که وعده داده بودم به نتیجه برسانم، شرمندهام.»
ظریف در این یادداشت به طور مستقیم به استعفا اشارهای نکرد
ظریف در این یادداشت به طور مستقیم به استعفا اشارهای نکرد، اما با اشاره به اینکه این فهرست «در کنار مشکلات دیگر» منجر به «ادامه مسیر» او در «دانشگاه» شد، تصریح کرد: «در پیشگاه مردم بزرگ ایران برای ناتوانی خود در پیگیری امور در دالانهای سیاست داخلی پوزش میخواهم.»
این اظهارات به طور گستردهای در رسانههای ایرانی به عنوان استعفای ظریف تعبیر شده و برخی تحلیلگران نیز معتقدند که این اقدام میتواند بر روند سیاسی کابینه پزشکیان و تعاملات داخلی او تأثیرگذار باشد.