ارتش آزادیبخش خلق چین، شاخه نظامی حزب کمونیست حاکم، با کنترل برنامه فضایی کشور در حال توسعهایستگاههای مداری و برنامهریزی برای ایجاد پایگاههایی در ماه و ارسال فضاپیما به مریخ است. این اقدامات بخشی از تلاشهای چین برای تبدیل شدن به یک قدرت جهانی بوده و ملیگرایی و رشد اقتصادی را تقویت کرده است. برنامههای موشکی نیز یکی از عناصر کلیدی این تلاشها به شمار میرود و چین را به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کرده است.
رقابت جهانی و تمایلات منطقهای
ایالات متحده همچنان بزرگترین رقیب چین در صحنه بینالمللی است. هرچند که کشورهایی مانند ژاپن، تایوان، و فیلیپین نیز با پکن اختلافات ارضی دارند که گهگاهی به تهدیدات نظامی منجر میشود. با این حال، چین بارها تاکید کرده است که سیاست استفاده نکردن از تسلیحات هستهای به عنوان اولین کشور را دنبال میکند و به آن پایبند خواهد بود.
پرتاب موشک جدید چین و عدم شفافیت
در گزارشی که توسط خبرگزاری شینهوآ منتشر شده، اطلاعات دقیقی از مسیر موشک پرتابشده و محل سقوط آن در «آبهای آزاد اقیانوس آرام» ارائه نشده است، اما تاکید شده که چین از قبل کشورهای مربوطه را در جریان قرار داده است. به گفته شینهوآ، این آزمایش با موفقیت انجام شده و عملکرد تسلیحات و سطح آموزش نیروها را بهبود بخشیده است.
تحلیلها و چشمانداز نوسازی هستهای چین
آنکیت پاندا، تحلیلگر ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت که این نوع آزمایشها توسط چین معمولاً در حریم هوایی داخلی انجام میشود و انجام آن در خارج از این محدوده نادر است. وی همچنین افزود که این آزمایش ممکن است به نوسازی هستهای چین و ضرورتهای جدید آزمایشی در این حوزه اشاره داشته باشد.